dilluns, 13 de febrer del 2012

Nit gèlida esperant possibles nevades per demà.

Aquesta passada nit va tornar a ser molt freda a Tossa i, especialment, en molts punts de l’interior on les temperatures mínimes han baixat en zones com Girona capital fins als -10ºC. És a dir, en alguns punts la nit ha estat gèlida i, aquesta propera nit, ho tornarà a ser, tot i que no tant freda com la passada.

A Tossa la mínima al centre de la població ha estat de -2,1ºC però a la zona de San Eloy la mínima ha baixat fins als -7,6ºC!

Si mirem els dos següents mapes podem observar les temperatures mínimes, amb glaçades generalitzades a excepció de Barcelona ciutat, alguns punts de l’Empordà degut a la tramuntana i al Delta de l’Ebre on, per cert, ha nevat aquesta passada nit.



Estació
Comarca
T mínima (ºC)
Nit del 12 al 13
de febrer de 2012
la Granada
Alt Penedès
-5,4
Sant Martí Sarroca
Alt Penedès
-7,2
Sant Sadurní d'Anoia
Alt Penedès
-5,7
els Hostalets de Pierola
Anoia
-5,1
Òdena
Anoia
-8,7
el Pont de Vilomara
Bages
-9,6
Sant Salvador de Guardiola
Bages
-10,1
Monells
Baix Empordà
-8,0
Cunit
Baix Penedès
-4,7
la Bisbal del Penedès
Baix Penedès
-5,9
la Vall d'en Bas
Garrotxa
-10,9
Fornells de la Selva
Gironès
-10,4
Girona
Gironès
-9,6
Vilablareix
Gironès
-9,9
Alcanar
Montsià
-2,3
Orís
Osona
-11,4
Benissanet
Ribera d'Ebre
-6,0
Vinebre
Ribera d'Ebre
-7,4
Cervera
Segarra
-9,2
Maials
Segrià
-7,3
Constantí
Tarragonès
-6,6
Tarragona - Complex Educatiu
Tarragonès
-4,5
Castellbisbal
Vallès Occidental
-4,9
Sant Llorenç Savall
Vallès Occidental
-9,3
Vacarisses
Vallès Occidental
-9,1

Possibilitat de nevades per demà

A partir de demà canviem d’aires i l’aire siberià donarà pas a l’aire polar. Una massa freda però no tant com la siberiana, això sí, la massa polar sempre són més humides i solen deixar grans nevades al Pirineu, especialment a la seva cara nord i, algunes vegades, ruixats en punts de Girona i del prelitoral.

Així doncs, per demà és probable que hi hagin algunes precipitacions fora de la zona pirenaica, especialment a les comarques gironines i a la seva zona interior, amb una cota de neu que encara serà molt baixa, d’uns 200 metres. Ho anirem seguint.

A partir de dimecres, el sol s’instal·larà sobre nostra i les temperatures, mica en mica, s’aniran normalitzant.

dijous, 9 de febrer del 2012

Nova Onada de Fred

Si algú es pensava que el fred intens no tornaria esteu ben equivocats. A partir de demà divendres, el fred es tornarà a instal·lar per les nostres contrades i tornarà a enfonsar les temperatures.

Aquesta vegada no sembla que aquest fred vingui acompanyat de precipitacions i, per tant, les probabilitats de neu són baixes. Tot i això, ho anirem seguint perquè sí s’observa un flux humit demà a la nit i dissabte que podria deixar alguns ruixats de neu al litoral central (Barcelona) i litoral de Tarragona.

Així doncs, s’espera que el fred torni amb força a partir de demà divendres i ens torni a donar un cap de setmana gèlid. Amb glaçades generals i màximes que amb prou feines passaran dels 5-6ºC al litoral i dels 1-2ºC a l’interior.

Anirem seguint l’evolució i estarem atents a aquesta franja humida que podria deixar aquests ruixats de neu, insisteixo, si es produïssin seria al litoral barceloní i tarragoní. A Tossa, aquesta vegada, sembla que molt de fred però poca neu.


diumenge, 5 de febrer del 2012

Encara queden restes de neu...

Dues setmanes després, encara queden és visibles per diferents punts del Massís de ses Cadiretes, restes de la nevada del dijous... Malgrat el sol, les baixes temperatures origina que no es desfaci tan ràpidament la neu.


Però el més remarcable han estat les baixes temperatures d'aquesta passada matinada. A Tossa s'han registrat aquestes temperatures.

Tossa - Centre: -4,2ºC
Tossa - Can Vergonyós: -6,1ºC
Tossa - San Eloy: -7,4ºC

En el mapa següent podem observar les temperatures mínimes registrades arreu de Catalunya.

Estarem atents a l'evolució d'aquesta propera setmana. El fred continuarà apretant, no tant com aquests dies, però les glaçades tornaran a ser gairebé general. I veurem com acaba la setmana, ja que sembla que el fred intens i la neu ens poden tornar a visitar de cara a divendres i cap de setmana.

divendres, 3 de febrer del 2012

FOTOS: LA NEU A TOSSA.



Després de la nevada, els sol s'ha d'anar imposant al larg del dia d'avui i els propers dies, per tant, per ara no ha de tornar a nevar.
Això sí, molta atenció a les temperatures extremadament baixes les properes nits i unes màximes que amb prou feines durant les hores centrals del dia passaran dels 5-6ºC malgrat el sol.

Gaudiu de la neu i precaució amb les plaques de gel.

La Platja de Tossa sota la neu.



dijous, 2 de febrer del 2012

ATENCIÓ!

La situació es complicarà a partir de darrera hora d'aquesta tarda. Un nucli de precipitació, tot ella de neu, entrarà per l'Empordà a partir de les 17-18 hores i a partir de les 19 hores la nevada ja afectarà a Tossa i amplis sectors de Girona.

Aquesta nevada durarà tot el que quedi de tarda i vespre, poden acumular gruixos d'uns 5 cms a Tossa. Per sobre dels 200 metres i en algunes zones es podrien arribar als 8-10 cms. Per demà tornarà a lluir el sol.

MOLTA PRECAUCIÓ I A GAUDIR DE LA NEU!

FOTOS D'AQUEST MATÍ A TOSSA.

Us deixo un recull de fotografies d'aquest matí a Tossa d'en Ramon González.

Gracias Ramón por la fotos.


Arriba la neu!! I per aquesta tarda més!

Al final la neu ha arribat i ho ha fet amb puntualitat. Al llarg d'aquesta matinada la pluja s'ha anat convertint en neu i ha transformat el paisatge. La neu ha caigut, com era d'esperar, fins nivell de mar. A Tossa ha enfarinat cotxes, teulades, zones verdes i, com no, tot el Massís de ses Cadiretes. Una petita capa de neu, però neu...

Ara tothom es pregunta si tornarà a nevar. Doncs la resposta és sencilla. Sí! Tots els models indiquen que a partir d'aquesta tarda-vespre entraria una àrea de precipitació pel nord-est, és a dir, per la Costa Brava i aniria escombrant tota les comarques gironines i barcelonines al llarg de vespre i nit. La nevada començaria entorn les 17 hores i s'intensificaria durant el vespre per anar desapareixent durant la matinada... No s'espera una gran nevada, però la neu que caigui serà una neu seca i que pot acumular uns gruixos suficients com per deixar una bona catifa blanca (entre 2 i 5 cms de neu).

Ho anirem seguint com va evolucionat tot plegat. No cal dir les precaucions que calen prendre i, sobretot, abrigar-se!

dimecres, 1 de febrer del 2012

ATENCIÓ! Situació de nevades

La situació s'anirà complicant al llarg d'avui dimecres. Les precipitacions s'aniran generalitzant a molts indrets d Catalunya i també a Tossa. Serà durant les hores centrals del dia quan seran més continuades i persistents. Però la novetat no està en les precipitacions, si no en com seran aquestes precipitacions ja que la cota de neu anirà baixant al llarg del dia.

Evolució de la cota de neu.

A Tossa la cota de neu anirà baixant al llarg del dia, i de forma aproximada anirà seguint aquesta evolució.
10 hores: 600 metres
12 hores: 500 metres
15 hores: 400 metres
18 hores: 200 metres
22 hores: 0-200 metres

Cal remarcar que quan la cota de neu serà més baixa serà quan les precipitacions vagin desapareixent. Malgrat això, ho anirem seguint ja que er demà dijous també podriem tenir nevades i seria a qualsevol cota, podent deixar el poble enfarinat.