dimarts, 25 de març del 2008

Resum 20-25 de març 2008. Entrada Polar.

Després de mesos sense gaire moviment meteorològic, aquest cap de setmana s’ha presentat més que mogut a la nostra vila.

Amb l’entrada d’una massa d’origen polar que portava associada una sèrie de fronts actius, va originar nuclis convectius que va deixar precipitacions considerables a la nostra població. Cal destacar, que amb l’arribada d’aquest front polar, les temperatures van originar un descens acusat i una nevada curta però intensa a la part més alta del Massís de ses Cadiretes, que per sobre de la cota 450 va deixar una fina capa blanca.

El dissabte 22, amb l’arribada de la part més activa, una sèrie de nuclis tempestuosos es van formar en tot el nord-est de Catalunya, un d’aquest nuclis va afectar la nostra Vila deixant 22 litres de precipitació líquida. Tot i les calamarsades fortes que van afectar a zones properes com Blanes, Tordera, Palafolls... Tossa es va quedar al marge d’aquest fenomen.
El diumenge 23, i després d’una matí assolellat, a partir de migdia van començar a créixer novament núvols convectius a sectors de Girona i que es van reactivar en arribar a la nostra població. Aquesta nova tongada de ruixats, va venir acompanyada de neu en cotes inferiors els 200 metres (Girona, Cassà de la Selva), que a la nostra Vila es va produir en forma líquida acumulant una quantitat total de 6,8 litres. Durant el ruixat, la temperatura va davallar 6,7ºC (de 12,5 a 4,8). La neu va aparèixer per sobre dels 400 metres i va agafar per sobre dels 450.

La temperatura a partir de dilluns han començat a remuntar, i avui ja s'ha pogut veure gent a la platja amb un matí esplèndid.
A partir d'aquesta tarda i, sobretot, demà dimecres, s'esperen ruixats i tempestes que demà podran afectar la nostra població a partir de mitja tarda.

Gràfic de temperatures del dijous 20 al dimarts 25.

Nevada al Massís de ses Cadiretes, diumenge 23 de març del 2008.

Cortina de precipitació sobre el cap de Tossa. (Diumenge 23 de març del 2008).

Tossa, avui dimarts al matí. Per fi baixa la riera fins el mar.



1 comentari:

sisco ha dit...

Bona tarda des de les terres de ponent i felicitats pel blog, està molt bé, ja soc un habitual dels blogs de jordipamplona i del meteocat3, a partir d'ara també ho seré del teu.
Enhorabona i endavant!!!
SISCO-G85