diumenge, 6 de juliol del 2008

Ruixats estiuencs

Desprès d’uns dies ben estables, tot sembla indicar que demà diumenge i la matinada de dilluns, els ruixats podrien visitar-nos de forma puntual a la nostra població.

El pas d’un sistema frontal fred, amb prous ingredients per generalitzar l’inestabilitat, portarà ruixats i tempestes, localment fortes i intenses, en molts indrets de Catalunya, preferentment a la meitat nord i prelitoral.
Les precipitacions s’aniran estenent d’oest a est, i a últimes hores del dia arribarien a la costa. A primeres hores del matí, les tempestes ja podrien aparèixer en punts de Tarragona i resta del prelitoral català, a la vegada que aniran apareixent arreu del territori. Les pluges, en forma de ruixats dispersos, s’allargarien fins al matí de dilluns en indrets de la costa barcelonina i sud de la Costa Brava. Algunes d’elles podrien ser intenses.

Les temperatures continuarien amb la tendència a la baixa d’aquests dos darrers dies, no obstant, al centre del dia, com és normal, la calor es faria notar amb temperatures màximes lleugerament superior als 30ºC a l’interior i entorn els 25ºC a la costa.