dimecres, 26 de novembre de 2008

Nova irrupció freda


Avui dimecres, en plena irrupció polar, que ha enfonsat les temperatures a Tossa fins els 3ºC i les màximes que en prou feines han passat o passen dels 10-12ºC, per final d’aquesta setmana, tindrem una nova irrupció d’origen polar, fins i tot, un xic més freda que l’actual i més plujosa. Cota de neu? Ben avall, però d’això ja en parlarem els propers dies segons evolucioni la situació.

El que sí està clar, és que tindrem unes setmanes ben fredes, ja que el fred, uns quans dies. Quan fem balanç d’aquest novembres, ens trobarem en molts indrets de Catalunya com un dels més freds aquests darrers anys. I encara queda l’hivern.

Així que a abrigar-s’hi i a continuar informats ja que a partir de diumenge, es torna a embolicar la troca i qui sap que pot passar, vam tenir la neu a prop de Cadiretes (plovia a 3ºC), qui saps, si aquesta vegada serà la bona.

Tindrem imatges com aquesta la setmana vinent?


Nevada del 27 de Gener del 2006. Sant Grau d'Ardenya (cota 400 m)
i
Can Noguera ( cota 275 m)

Model HIRLAM. Situació esperada per divendres nit, on s'aprecia l'arribada de la nova bossa freda per la zona de Galicia, i les restes de la bossa actual en el sud-est del país.