dijous, 26 de febrer del 2009

Canvis per la setmana vinent


Com deia en l’entrada anterior de fa uns dies, el mes de Febrer acabarà amb temps estable i ben assolellat, amb temperatures suaus, totalment diferents els primers 10 dies que vam tenir de Febrer.

Però en canvi, el Març es presenta un principi ben diferent, amb cel cobert, ruixats i fred.
El pas d’un front a partir de diumenge amb la formació d’un apetita baixa enfront la costa catalana originarà un diumenge cobert amb precipitacions intermitents, que dilluns de matinada podrien ser més generals però sense acumular quantitats importants de pluja.

El més destacat d’aquest situació, és que el pas d’aquest front farà canviar les peces a l’atmosfera, i obriria camí a una basculació de l’anticicló cap al centre de l’atlàntic obrint pas a aires del nord ben freds que donarien joc a partir de mitjans de la setmana vinent, amb fred ple d’hivern, ruixats i, fins i tot, neu a cotes baixes. Encara queden dies, però cal recordar que encara som a l’hivern i el Març sempre porta sorpreses hivernals.

Model GFS. Mapa previst per dijous vinent a 500hPa on s'aprecia una llengua freda de -33ºC en el seu centre "atacant" tota la Península portant associada fronts i àrees d'inestabilitat.

1 comentari:

jordi cerdanya ha dit...

Si, sembla ser que a Cerdanya tornarem a "patir" una nova tongada de neu a partir del dimecres i dijous. Realment un hivern llarg, fred i amb força precipitació (129mm) i amb 15 dies de nevada des de'l desembre fins avui.