diumenge, 24 de maig de 2009

Dies de calor.

Aquests darrers dies, mentre a gran part d’Espanya és noticia les tempestes, algunes d’elles severes, a Tossa és noticia la calor, amb unes temperatures que divendres es van enfilar fins els 26’8ºC i ahir dissabte fins els 25’7ºC. Dies per anar a la platja a prendre el sol i, pel més valent, banyar-se (la temperatura de l’aigua en prou feines passa dels 16ºC).

Avui diumenge i els propers dies sembla que continuarà la mateixa tònica però les temperatures baixaran una mica, a diferència del que semblava fa un parell de dies, no sembla que hagi de ploure i continuarem amb aquest temps assolellats a vegades tapat per núvols alts i amb una alta concentració d’aerosols (pols) en l’aire que amb les boirines litorals continuarà aquesta mala visibilitat. Per ara, no sembla que ens hagi d’afectar cap pertorbació, ni tant sols, alguna tempesta despistada. Per segon mes consecutiu, sembla que les pluges s’han quedat lluny de nosaltres...

1 comentari:

Jaume Deu ha dit...

Puès sí Fran, està fent uns dies de força calor i això que a prop del mar la marinada frena una mica, perquè a l´interior sembla que ha pujat força, aquest matí a diferents poblacions del Pirineu i Prepirineu a les nou del mati ja pasaban dels 20º, deu ni do !!!
Jo vaig estar al voltan de Palamós els dies 5-6 i 7 de Maig i a pesar de esta l´aigua força freda en vaig banyar i de fer els camins de ronda, se m´han pelat tots els braços, cosa que no m´havia passat mai, sort que no en vaig treura la semarreta !!! i a les cames, encara que anaba en pantalons curts, sols s´ha afagit una mica més de color, que ja fa falta a principi de temporada !!!!
De totes maneres sembla que aquesta setmana es tornaran a estabilitzar les temperatures.
Una abraçada Fran