dimecres, 14 d’octubre del 2009

Normalització de les temperatures.

A partir de demà dijous, l’entrada d’una massa freda que té el seu origen en una onada de fred que està afectant tota l’Europa de l’est, amb nevades incloses, farà baixar les temperatures i les normalitzarà. Per tant, les “elevades” temperatures diürnes d’aquest “calorós” octubre sembla que ja tenen la seva fi i a partir de dijous a la nit la tardor s’implantarà arreu. Les temperatures mínimes seran les que més baixaren i tindrem les primeres glaçades generalitzades al Pirineu i alguns punts de l’interior.

A Tossa, les mínimes rondaran els 7-8ºC i les màximes rondaran entorn els 20ºC. Per tant, les temperatures baixaren un 5ºC respecte aquests dies.

Malgrat la davallada de les temperatures, no s’observen precipitacions a la vista, almenys, a curt i mig termini. Per la seva vinent ja parlarem que pot passar.

Model GFS. Mapa de temperatura esperada a 850hPa (1500 metres d'alçada) on s'observa la isoterma de 0ºC entrant per l'Empordà. Per fer una comparació, amb aquestes temperatures a l'hivern es donen nevades a l'Alt Empordà per sobre dels 500 metres, però som a l'octubre no pas al gener.

1 comentari:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

A mí en sembla que les temperatures estan més baixes de lo normal per les dades que estem.