dilluns, 7 de desembre del 2009

El futur del clima a Copenhague


AGÈNCIES/DDG El ministre britànic de Canvi Climàtic, Ed Miliband, ha advertit avui que la cimera de Copenhaguen, que comença demà, dilluns, i durarà fins al 18 de desembre, representa un "moment decisiu pel planeta".

En declaracions a la cadena pública BBC, Miliband ha subratllat que el Govern britànic buscarà un acord ambiciós a la reunió, convocada per l'ONU i a la qual assistiran més de cent caps d'Estat i de Govern, com el president dels EUA, Barack Obama.

La conferència se celebra amb la finalitat d'arribar a un acord per retallar l'emissió de gasos causants de l'"efecte hivernacle", i facilitar ajuda financera als països més pobres per ajudar-los a combatre els efectes del canvi climàtic.

Miliband ha admès que els polítics afronten un "enorme desafiament" per convèncer a la gent de la necessitat de prendre mesures contra l'escalfament global.

"En això, hi ha una muntanya que hem d'escalar a nivell global i nacional", ha dit el titular del ram, al precisar que existeix un ampli "consens científic" sobre la contribució humana a l'escalfament del planeta.

Des de la secció britànica del grup ecologista WWF, el director, Keith Allot, va assenyalar que "Copenhaguen és el moment apropiat i la millor oportunitat perquè el món arribi a un acord climàtic que podria salvar el nostre planeta d'un canvi climàtic catastròfic".

"Els líders han de trobar la forma d'estar a l'altura de les expectatives de milions de persones", va recalcar Allot, a va advertir que "no es presentarà una altra oportunitat com aquesta".

Desenes de milers de persones es van manifestar dissabte a Londres a favor d'un rigorós acord global contra el canvi climàtic, i van pressionar als governants per aconseguir aquest pacte en la cimera de Copenhaguen.


Què passaria si la temperatura de la Terra puges 4º?

El Hadley Center del Govern Britànic ha elaborat un mapa complet sobre els efectes d'una hipotètic augment de 4º a la temperatura terrestre

Els científics adverteixen que si augmenta la temperatura global més de 2ºC en relació als nivells preindustrials, estarem generant un canvi climàtic catastròfic. a estem al límit dels 2º, i si creuem aquest llindar, els impactes econòmics, socials i polítics, culturals i ambientals seran indescriptibles.
Segueix la Cimera del Clima de Copenhaguen aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un article molt impresionant que parla sobre com afecta el canvi climàtic a Catalunya..

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=668060&idseccio_PK=1021

Anònim ha dit...

a partir de diumenge fara mol de fred?? i durant tota la semana??