divendres, 18 de desembre del 2009

Encara farà més fred!

Aquesta setmana serà recordada com una de les més fredes dels darrers anys i, fins i tot, en molts punts es poden superar rècords de temperatura mínima. Aquesta matinada, ja ha glaçat fins a primera línia de la costa. Al centre del poble s'ha baixat per sota dels 0ºC (mínima al poble de -0,5ºC!). En tota la zona interior (Can Vergonyós, San Eloy...) la glaçada ha estat forta on la temperatura ha baixat fins rondar els -4ºC /-5ºC.

Però atenció, perquè aquestes temperatures encara poden baixar una mica més la propera matinada i, sobretot, la matinada de dissabte a diumenge (si no fa vent) i baixar fins els -1ºC / -2ºC a la mateixa població i baixar dels -5ºC a la zona interior de Tossa. Les temperatures màximes, tot i tenir un temps assolellat seran baixes també. Avui divendres podran remuntar fins els 10-11ºC, però demà dissabte el mercuri no tindrà tanta força i es quedarà entorn els 7-8ºC amb una mica de vent del NE, una màxima, que es registraria durant el centre del dia, per tant, durant mig matí i tarde la temperatura serà entorn els 4ºC / 6ºC.

Abrigar-se i atenció a les glaçades que poden ser fortes a la carretera i dèbils a la mateixa població.

A partir de darrera hora de diumenge i especialment dilluns, canvi de temps amb vents dels sud / sud-est que farà pujar la temperatures i portar-nos les esperades pluges.

2 comentaris:

manel ha dit...

hola soc el de vallmoll que em arribat fins -3 i de maxima 8. me aixecat a les 7 del mati, cotxe recober de gebre, i e tirat aigua al pati de fora i rapidamen sa congelat, com pistes desqui, una par de gel k no li a tocat el sol duran tot el dia, no sa deescongelat, ara 0,6

el dilluns a tarragona a de ploure?? kuan la cota estigui a 200 m??

jordi cerdanya ha dit...

Be a Puigcerdà (a dins la vila) ja hem aribat als -10'2 avui a les 8 del matí. Des de el 8 de gener d'enguany en que varem assolir els -11'8 no haviem baixat tant. Encara no som a l'hivern.