dimarts, 5 de gener del 2010

Dia de pluja, esperant... neu?

Avui s'espera un dia passat per aigua, per tant, sa majestat els reis poden ser aigualits a Tossa i en d'altres punts. Però la noticia aquests dies no serà tant la pluja caiguda avui, si no el que s'espera a partir del dia de reis i, especialment, dijous.

Diumenge anunciàvem l'arribada d'una onada de fred molt potent, aquesta es va confirmant, a la vegada que es veuen moltes possibilitats perquè aquest aire fred vingui acompanyat de precipitacions i, per tant, de neu en cotes baixes. I és que desprès del pas de la baia d'avui, demà dimecres dia 6 tindríem una petita treva quan l'aire fred ja començara a entrar pel nord, a la vegada, una baixa es passejarà pel sud peninsular i s'anirpa aprofundint quan arribi a la mediterrània agafant direcció cap al nord-nord-est, és a dir, s'anirà apropant a nosaltres a la vegada que l'aire fred s'anirà consolidant. No cal dir, la dificultad del pronòstic per dijous degut als moviments erràtics que realitzen aquest tipus de baixos. Demà intentarem afinar-ho, però sembla que podem tenir un regal de reis en forma de neu al Massís de ses Cadiretes.

2 comentaris:

manel ha dit...

plouria aki a tarragona dijous kuan la cota estigues a 200 metres??????

SelvadeTossa ha dit...

Hola company. Jo no soc el Meteotossa i ell això ho sap millor això, pero personalment opino que dependrà de la intensitat amb la qual caigui la nevada. Si son flocs petits es convertiran en aigua líquida quan arribin als 200 metres pero si son molt grossos arribarran a tocar la ciutat convertits parcialment en aiguaneu. ..El que si que si que m'atreveria a asegurar es que no cuallaria sobre l'asfalt.

Ara bé, també podria passar que si la precipitació que es produeix és molt abundosa i prové de la descàrrega de nuvols convectius importants amb una bossa freda important al damunt, aquesta bossa freda caigui també una mica acompanyant a la precipitació i en conseqüència puntualment la cota de neu baixi per sota els 200 metres i si que es cobreixin de blanc molts llocs de la ciutat.

Fà unes décades nevava més sovint que ara, per tant si algun d'aquests dies neva gaudim-ne! ..Que potser será una de les poques nevades que tinguem en aquest nou segle XXI. Salutacions.

Salut