dissabte, 13 de febrer del 2010

Dies d’hivern esperant neu i pluja


Avui, com ja portem dient els darrers dies, és noticia el fred i amb aquest, les nevades que han arribat a enfarinar ciutats com Granada i, fins i tot, veure flocs de neu a les portes de Sevilla.

A Catalunya, la neu també ha aparegut de forma anecdòtica a la mateixa ciutat de Barcelona on aquest matí s’han vist caure alguns flocs perduts per la ciutat comtal. També en d’altres punts del litoral barceloní així com en punts del nord-est. Aquests ruixats de neu anecdòtics són probable que puguin aparèixer de forma puntual al llarg del dia d’avui i de demà diumenge en punts del litoral i del nord-est. Serien nevades molt febles que en la majoria de casos no arribaria ni a emblanquinar les teulades. No cal dir, que el fred continuarà ben viu arreu.

Dilluns serà un dia de canvi. Al llarg del dia ens arribarà una pertorbació càlida del sud-oest que anirà cobrint el cel de sud a nord acompanyades de precipitacions. Degut al fred acumulat d’aquests dies, aquestes precipitacions podrien ser de neu en cotes molt baixes a primeres hores, especialment al matí a la meitat sud que seria per on començarien les precipitacions. La cota de neu, aniria pujant ràpidament per sobre dels 500 metres a partir de migdia.

A Tossa, s’espera que tant el que queda del dia d’avui com demà diumenge el cel estigui entre mig i molt ennuvolat amb possibilitat de ruixats de neu mol dèbils a qualsevol cota. Dilluns, s’espera un matí variable cobrint-se el cel al llarg del dia. A partir de la tarda, podria les primeres precipitacions que podrien ser de neu per sobre dels 200-300 metres per anar pujant la cota al llarg de la nit per sobre dels 500 metres. Aquesta situació de precipitacions duraria tot el dia de dimarts, amb un treva dimecres a l’espera que més precipitacions ens afectin dijous. Les temperatures a partir de dilluns aniran pujant progressivament i, amb ella, la cota de neu.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

Ahir nit vaig acompanyar a dues extrangeres al carnaval de Sitges (la població que estadísticament te les temperatures mínimes més càlides de tot Catalunya) i nevava. Com que Sitges és Sitges hi havia gent que portava pits a l'aire i altres parts tb, pero es clar, eren de plàstic o de goma, i a sota els abrigs!.