dimarts, 11 de maig del 2010

S’apropen més ruixats.


Gaudim de la bonança que tenim avui dimarts, perquè a partir de demà els ruixats i les tempestes seran la tònica gairebé arreu de Catalunya.

A partir de demà, amb el pas d’una zona d’inestabilitat originada per una bossa freda en alçada facilitarà que la convecció diürna fruit dels vents ascendents ocasionats per la forta insolació d’aquesta època de l’any sigui més forta. Així doncs, l’inestabilitat serà important i els nuclis tempestuosos es formaran ‘com bolets’, especialment a la meitat nord i en zones de muntanya.

Per tant, a Tossa avui s’espera un dia assolellat, que amb el pas de les hores s’anirà tapant una mica degut a la desfeta de les tempestes que es formaran a l’interior a partir del migdia.
A partir de demà dimecres, amb l’apropament de l’aire fred en alçada, el cel s’anirà carregant ràpidament. Ja durant la matinada, no es descarta que caigui alguna gota, però seria poca cosa. Serà durant les hores centrals del dia quan els ruixats serien més importants a Tossa, no es descarta que siguin en forma de tempesta, d’una certa intensitat i deixar alguna calamarsada. No cal dir que les temperatures seran més baixes, especialment les màximes.

Dijous serà un dia semblant al de dimecres, amb un cel carregat de núvols i amb ruixats irregulars, d’una certa intensitat i amb algun fenomen tempestuós al llarg del dia, especialment durant el dia. Les temperatures encara seran una mica més baixes. Fins i tot, la neu al Pirineu podrà aparèixer per sobre dels 1500 metres.

Divendres els ruixats es quedarien més a l’interior i sembla que pel cap de setmana, seria assolellat a la costa, amb alguna tempesta més aïllada dissabte en punts de l’interior de Girona sense arribar a la costa. A partir de diumenge, s’imposaria el temps estable.

1 comentari:

manel ha dit...

a Vallmoll(alt camp) 56 litress!!!! viscaa hehe
mols trons, molta pluja, molta boira, pedra i un riu pel carrer. ha plogut super fort xdd uan dit al temps de tv3 hehee