dilluns, 21 de juny del 2010

Arriba l’estiu!

Aquest cap de setmana hem tingut l’última tongada de ruixats que a Tossa ha deixat 17 mm i una refrescada inusual per la segona quinzena de juny tal i com s’aprecia en les temperatures mínimes d’avui a Catalunya.
Temperatures mínimes d'avui dilluns.


A més, la neu ha tornat a aparèixer al Pirineu en cotes per sota dels 1800 metres i ha tornat a emblanquinar novament aquest juny tot el Pirineu mostrant un aspecte més típic de principis de tardor quan arriben les primeres neus.

Però aquesta és l’última d’aquesta primavera i és que a partir d’avui mateix el temps s’estabilitza i les temperatures començaran una clara tendència a pujar. I precisament és avui quan entra l’estiu astronòmic, ho farà a les 13:28 hores. Casualitats o no, la realitat és que la llarga primavera que hem tingut, amb temperatures més baixes del normal i unes precipitacions abundants, han tocat a la seva fi i a partir d’ara, l’estiu s’imposarà arreu.

1 comentari:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

En general si que s´estabilitzarà el temps, però a muntanya, tempesta un dia darrera d´altre, Puigcerdà, Camprodon,Guardiola, La Pobla de Lillet, no sabs la enveja que en fan, això es el que més m´agrada de la meteorologia, les tempestes amb pedregades i al cap de una estona a passejar amb una bona refrescada i l´olor de la terra mullada, quins goix pels sentits !!!!!

Una abraçada company