divendres, 16 de setembre del 2011

L’estiu recula: cap de setmana tempestuós.

Som al setembre, primer mes de la tardor climàtica i dins del clima mediterrani, un dels mesos més plujosos. Durant aquest mes, és normal que es puguin produir fortes tempestes degut a la temperatura càlida del mar que acumula tota la calor de l’estiu que amb les primeres bosses fredes que s’escolen cap a Catalunya desencadenen les primeres conveccions fortes en zones del litoral i prelitoral, donant origen a jornades tempestuoses.

Aquesta situació és la que tindrem a partir de demà quan una bossa freda apuntarà cap a Catalunya amb inestabilitat associada. Tot plegat, donarà un cel cobert, ruixats i algunes tempestes fortes.

A Tossa concretament el pronòstic esperat és aquest.

Demà dissabte: Matí assolellat. Creixement de nuvolades a l’interior que a partir del migdia començaran a ser visibles des de Tossa. Al llarg de la tarda aniran creixent al litoral fins a deixar el cel cobert. Al vespre ja podríem tenir els primers ruixats que es farien més importants al llarg de la nit.

Diumenge: serà quan els ruixats i les tempestes ens podran afectar amb més intensitat. Especialment durant la matinada i la tarda, sent al migdia quant menys activitat s’espera.

ATENCIÓ: Durant la matinada i la tarda de diumenge no es descartaria que alguna tempesta violenta ens afectés i, fins i tot, la presència d’algun fenomen tornàdic dins del mar.

No cal dir que les temperatures seran clarament més baixes i al Pirineu les gotes de pluja s’aniran convertint en flocs de neu per sobre dels 2200 metres.