dijous, 15 de desembre del 2011

ATENCIÓ! FORTA VENTADA

Les ratxes màximes de vent podran superar els 90 km/h a qualsevol punt, però sobretot als cims del Pirineu i als dos extrems del país

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant divendres 16 hi haurà un aprofundiment de la depressió situada al nord de França i, a més, s’anirà desplaçant al llarg del dia cap al nord-est d’Europa. Amb aquesta situació, Catalunya es veurà afectada per un episodi de vent molt fort. A primeres hores del dia el vent bufarà de component oest entre moderat i fort amb cops molt forts, especialment en zones elevades. L’episodi tindrà el seu moment àlgid a la tarda i posteriorment girarà a component nord i començarà a afluixar, sobretot de cara a dissabte. Les ratxes màximes de vent superaran els 90 km/h especialment a la meitat sud de Catalunya, a les zones de muntanya i a l’Empordà. Als dos extrems del país les ratxes màximes podrien superar puntualment els 126 km/h.

A més, la previsió per divendres indica que hi haurà precipitacions d’intensitat feble que s’iniciaran al Pirineu i Prepirineu occidental i durant la tarda s’estendran a la resta de la serralada. De manera més dispersa també afectaran altres punts del terç oest. La cota de neu baixarà ràpidament dels 2400 metres a migdia fins els 700 metres a la nit. Les quantitats acumulades seran poc abundants, tret del Pirineu més occidental on és possible que es puguin acumular més de 10 cm a cotes superiors als 900 metres. Dissabte les precipitacions quedaran restringides al vessant nord del Pirineu, on s’acabaran acumulant els gruixos més importants. Aquests gruixos de neu seran molt irregulars a causa del fort vent, i a més es podria produir el fenomen del torb. A banda, les temperatures davallaran moderadament al llarg del cap de setmana.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès Avisos de Situació Meteorològica de Risc per vent i neu.


Per a més informació, www.meteo.cat