dijous, 8 de gener del 2009

Esperant la traca final.

Avui dijous, dia de treva a l'espera que el temps es compliqui a partir d'aquesta nit.

Els últims models, indiquen que les precipitacions aniran guanyant terreny pel sud de Catalunya progressant de sud a nord per tota la meitat est al llarg de la tarda-nit, amb una cota de neu a nivell de mar, pujant al llarg de la matinada fins els 300-400 metres, i a partir de la tarda de demà divendres, quan les precipitacions seran més importants per la nostra zona, la neu ja pujaria per sobre dels 500-600 metres.

Però atenció amb aquestes situacions. Si es tapa a partir del vespre, quan la temperatura ja hagi baixat bastant i comenci a precipitar, la cota de neu li costa més pujar a causa de l'acumulació de fred i, per tant, la cota de neu es podria mantenir entorn els 200-400 metres fins ben bé al vespre de demà divendres.

Per tant, atents a la situació a la nostra població a partir d'aquest vespre, ja que la nevada durant la matinada al Massís de ses Cadiretes pot ser molt important (gruix superior als 10 cms a cota 400) i on no hi hagi neu, la pluja serà continuada més important de cara al vespre.

Ho anirem seguint!

1 comentari:

Jordi Pamplona ha dit...

Tan de bo això passi!!! Jo crec que nevarà més avall de 500 més estona eh?

Demà es pot recollir molta precipitació.Ara aqui Vic ja esta ben tapat!!

Una abraçada!!!

Jordi