dilluns, 9 de febrer del 2009

L'Hivern és viu

Tot i la temperatures agradables d'avui, amb una màxima a Tossa de 14,9ºC i una temperatura actual a les deu de la nit de 14,2ºC a causa del vent més aviat aponentat originat per la "Ciclogènesis Explosiva" de l'oest de França, durant la setmana les temperatures tornaran a baixar, i les glaçades podran tornar a arribar fins a la mateixa línia de la costa.

Demà dimarts, s’espera un dia variable i, fins i tot, no es descarta algun ruixat, en conjunt molt poca cosa. A partir de llavors, les temperatures començaran a baixar i les nits seran fredes, amb glaçades generalitzades i puntualment a la mateixa línia de la costa. En principi, tot i que haurien alguns núvols, tret de demà, no sembla que hagi d’haver-hi precipitacions.

Així doncs, a mantenir la roba d’hivern, ja que els models, a part de l’entrada freda de demà, continuen marcant una fredorada per mitjans de mes bastant important. Ho anirem seguint.

Model GFS. Situació esperada per la nit de dimarts a dimecres amb la isoterma de -30ºC a 500 hPa (uns 5500 metre d'alçada) a l'alçada del Delta de l'Ebre i la de -33ºC sobre Tossa. Aquesta bossa freda, la tindrem molt propera pel que resta de setmana. A veure que acaba passant.