dimecres, 7 d’octubre del 2009

Petit canvi de temps.

Desprès que les temperatures hagin tocat sostre aquests dies amb màximes que han superat els 30ºC en molts punts de Catalunya el pas d’un front fred ens portarà un petit canvi que es traduirà en ruixats i tempestes en molts punts de Catalunya.

Així doncs, avui dimecres el cel s’anirà enteranyinant progressivament i la pluja avançant d’oest cap a est. Les més importants al Pirineu Occidental. De cara al vespre es farien més generals, en zones de ponent i extrem sud. A la matinada arribarien en zones del litoral, especialment de la meitat nord.

Per tant, a Tossa esperem un temps avui predominat pel sol a primeres hores que s’anirà apagant per núvols alts que progressivament es faran més densos. Al llarg de la nit i durant el llarg del dia de demà podria ploure a Tossa, serien ruixats, puntualment d’una certa intensitat i amb tempesta, més probable de cara al matí i al vespre.

Amb aquest pas del front, els amants de la calor hauran d’esperar fins a finals de la primavera de l’any que ve per gaudir de 30ºC a l’interior i més de 25ºC a la costa. L’estiu sembla que ja diu adéu.

Anirem seguint aquest front fred que els últims models indiquen que podia ser profitós per regar una mica el territori, especialment la meitat nord.