diumenge, 2 de maig del 2010

Dilluns passat per aigua i tornada del fred.


Aquest cap de setmana ja em tingut el primers indicis del canvi de temps important que comencem a tenir a partir d’ara. Una bossa freda que originarà una baixa que s’ubicarà davant la costa catalana ens portarà un dilluns marcat per les pluges persistents i continuades, tempestes que poden ser fortes i la neu que tornarà a aparèixer al Pirineu amb una cota de neu que pot baixar fins els 1000 metres al Pirineu.

A Tossa, s’espera que a partir d’aquesta mateixa nit tornin a caure ruixats, serien en forma de tempesta i de curta durada, però al llarg del dia de demà, quan la bossa freda amb l’aprofundiment de la baixa al creuar Catalunya, s’aniran intensificant i fent-se més continuades i persistents. A partir de migdia, atenció a les precipitacions que podien ser intenses. A Tossa es poden acumular fàcilment més de 50 mm al llarg de tot el dia de demà i superar els 70-80 mm en tot l’episodi (diumenge nit, dilluns i dimarts). De cara al vespre de dilluns podria entrar la tramuntana. Hi haurà un mica de mar de fons. Les temperatures seran clarament més baixes amb màximes que amb prou feines passaran dels 15ºC.

La inestabilitat duraria dimarts. A partir de dimecres el temps milloraria i les temperatures anirien en augment progressivament.