dijous, 23 de setembre del 2010

Més aigua.

Avui a les 05:06 de la matinada ha entrat la tardor astronòmica, aquest any tindrà una durada de 89 dies i 20 hores. I ‘el temps’ ho celebra amb un nou i important canvi de temps. I és que aquesta segona quinzena de setembre s’està mostrant ben plujosa, a Tossa ja ens aproximem als 80 litres aquest mes de setembre i sembla que a partir d’aquesta nit la cosa es pot complicar i bastant.

Novament un solc fred en alçada ens creuarà amb una baixa associada que s’aprofundirà i bastant davant la costa catalana, una ciclogènesis típicament de tardor amb una petita bossa freda en alçada que solen portar-nos bastant aigua.

Si apreciem el mapa següent, podem apreciar la situació esperada aquesta matinada, amb una baixa ben formada just davant la costa catalana, impulsant vents humits de llevant i una bossa freda en alçada, que més la temperatura càlida del mar ens portarà un temps mogut.


Així doncs, al llarg del dia els núvols es faran més densos i a partir de la tarda i especialment al llarg de la nit i matinada les precipitacions faran acte de presència. Serà durant la matinada quants aquestes precipitacions podran ser intenses i acompanyades de tempesta. Demà continuarien les precipitacions però de forma més irregular.

Per tant, atenció al llarg de la nit i matinada, a Tossa el terrenys ja està saturat d’aigua i podem tenir una crescuda important de la riera si les precipitacions intenses cauen a la nostra conca.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

L'has encertada de nou :). Ara bé, trobo curiós que les taques de radar de les precipitacions han vingut desde el Nord,Nord Oest enlloc de llevant o gregal com s'indicaven desde el SMC.

També indicaven que durant el matí d'avui haurien plugues generalitzades a tot Catalunya lo qual no s'està complint gens ja que en aquest moment (11:00) no hi ha cap precipitació enlloc i a més gran part del territori està assoleiat segons el meteosat. Per tant, molta gent avui deu estar enfadada amb els "homes del temps" com solen dir :-).
Pero bé, tu per el que fà a Tossa no t'has equivocat pas ;-). Vas anunciar que aquesta matinada seria COM REALMENT HA SIGUT.

Per lo demés imagino que serà a la tarda quan tornaràn a reapareixer algunes plujes convectives abans de que marxi definitivament la inestabilitat.

Salutacions