dimecres, 2 de març del 2011

Fred, pluja i neu.

Aquesta és la situació que ens espera per les properes hores. A partir d’aquesta nit l’inestabilitat anirà en augment gràcies a una baixa que s’ubica a la mediterrània occidental. Aquesta baixa impulsarà una àrea d’inestabilitat amb una bossa freda associada en diferents nivells que facilitarà la convecció i, per tant, els ruixats.

A hores d’ara, aquests ruixats ja estan afectant àrees de Girona i de l’extrem nord-est de Barcelona on ja s’acumulen entre 1 i 3 mm en molts indrets. La temperatura poc a poc està caient, la cota de neu es situa ara entorn els 800 metres.

Així doncs, la situació que ens espera és la següent. Els ruixats han d’anar en augment al llarg de la nit i demà a mig matí els ruixats afectaran molts punts de Catalunya, les zones on es preveu més precipitació són totes les comarques centrals, prelitoral i litoral entre el Cap de Begur i el Cap de Salou. Aquestes precipitacions podien ser de neu en cotes de només 500-600 metres, fins i tot més baixa al nord-est. Al llarg del dia s’anirien estenent i desplaçant del nord-est cap al sud-oest.

A Tossa, per tant, s’espera que els ruixats continuïn afectant-nos i la temperatura poc a poc vagi descendent al llarg d’aquesta nit. Serà durant la matinada i el matí quan ens afecti les precipitacions més importants, a partir del migdia és probable que deixi de ploure. Pel que fa a la neu, no es podria descartar que a primeres hores del matí nevés als cims del Massís de Cadiretes.