divendres, 16 de març del 2012

Per fi s’aproximen pluges!

Des de l’important episodi de pluges que varem tenir del 23 d’Octubre al 22 de novembre a Tossa no ha tornat a ploure amb ganes des de llavors, tret de l’episodi de fred i neu del passat més de febrer. El dèficit hídric, no només a Tossa, si no arreu de Catalunya és molt important. Donant un cop d’ull el següent mapa confeccionat per en Sergi Corral podem apreciar la sequera que portem des del mes de desembre.


Per fi sembla que la situació té tendència a canviar a partir de la setmana vinent. El pas d’un front atlàntic amb una bossa freda en diferents nivells inestabilitzarà l’atmosfera i, fins i tot, farà vascular l’anticicló amb la possibilitat que la bossa freda s’ubiqui davant la costa catalana impulsant flux humit de llevant. Traduït: a partir de dimarts la pluja i la neu (per sobre dels 1000-1200 metres) farà acte de presència.

Haurem de seguir l’evolució i l’ubicació final de la bossa freda que pot originar una baixa relativa. Segons on s’acabi ubicant podrem recollir més o menys litres.