dimarts, 31 de març del 2009

Dia d’hivern

Doncs sí, la pluja torna a fer acte de presència a la nostra vila, i amb ella, també el fred, ja que la temperatura a hores d’ara (14 hores) no passa dels 10ºC (9,7ºC).

Fins ara portem recollits 4 litres i tot sembla indicar que tindrem una tarda i també un parell de dies, passats per aigua. La baixa, que es troba ubicada just davant de la costa valenciana, s’està “enrroscant” (recordar que les baixes giren en sentit antihorari) aportant nuvolositat de mar cap a terra. I es que ens trobem dins d’una zona d’inestabilitat ubicada en tota la mediterrània occidental amb diferents baixes actives que estan portant precipitacions en tota la vessant mediterrània i també neu en cotes de només 800 metres, tot i que durant la tarda anirà pujant progressivament fins els 1400 metres.


Aquesta situació es mantindrà ben bé fins divendres. I és que l’ubicació de dues baixes (una ubicada entre Catalunya i Sardenya i la bossa freda en alçada al sud-est de la península) aniran basculant al llarg de la setmana aportant-nos precipitacions.