dilluns, 1 de juny del 2009

Ens arribarà?

A hores d’ara hi ha una important tempesta en tota La Selva interior, on el festival de llamps es pot apreciar des de la mateixa població de Tossa mirant direcció Vidreres (W). Si apreciem la darrera imatge del radar, observem com la potent tempesta s’estén en forma d’arcus des de la Selva Litoral fins al mateix Montseny, sent aquesta àrea muntanyosa on apreciem la zona més activa (cors vermells).

Durant els propers minuts la tempesta anirà seguint direcció cap a l’est impulsada pels vent d’oest en alçada. Tot i que la zona més activa, no sembla que ens hagi d’afectar ja que passarà més cap el sud (zona de Blanes), no obstant, si que podrem regar una miqueta degut a l’eixamplament de la tempesta i que està reactivant la precipitació. A veure com evoluciona, tot i que les dades a la població no són gens favorables a la reactivació de la tempesta per la nostra zona amb un 42% d0humitat (humitat baixa) i vents fluixos de nord (secs i amb poca energia per alimentar la tempesta), l’únic element favorable és la temperatura per sobre dels 21ºC (21,2ºC ara) que pot originar un petit xoc de temperatura degut a la temperatura més baixa que porta associada la precipitació de la tempesta.


Personalment, no hi han les condicions perquè arribi activa a la nostra vila i, per tant, com ja ens està acostumant el temps, s'inclinarà a deixar-nos un ruixadet de quatre gotes i la zona més activa a desplaçar-se cap a l'Alt Maresme.

2 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Molt bé Fran. Certament ha passat de rasquilló i no ha afectat Tossa, ni tant sols les 4 gotes que segons tu alomillor podrien caure (t'has "equivocat" xtant només que "en 4 gotes" ;-))

És difícil endevinar si plourà o no en les prediccions a molt curt termini quan es tracta de fenòmens de petita escala geogràfica com son les tempestes aillades (cosa per altre banda molt característica del nostre clima i en èpoques de calor). En les previsions del temps que es reporten per les televisions estatals i autonòmiques gairebé mai es "mullen" diguent-nos si a tal poble plourà o a tal altre no ho farà. Quan si que ho fan es perque tenen una seqùencia de radar força clara que els indica que gairebé segur tal tempesta arribarà a tal zona perque va directe cap allà i res més.

Tu, apart del radar has tingut en compte la humitat de Tossa en aquell moment, la temperatura, el vent local etc i has fet un pronòstic com cal i ben encertat. Tot un exemple a seguir per molts!.

Saluts!

vila86 ha dit...

des de el far de sant sebastià, la tempesta es veia de forma espectacular, a més des de allà que estava descobert i amb la vista que hi ha.. buf..