dimecres, 21 d’octubre del 2009

Atenció! Esperem més aigua.

El front a Tossa s’està fent esperant i alguns, fins i tot, pensen que ja ha passat. Doncs no exactament, la situació d’ahir va ser prefrontal, és a dir, ruixats, tempestes, nuvolades, formades abans de l’arribada d’un front ajudada pels vents de sud i el relleu prelitoral. En alguns punts es varen superar els 50 mm(sense comptar la pluja caiguda i que està caient a hores d’ara).

Com deia dilluns, avui s’espera un matí ben passat per aigua, amb tempesta i a estones amb intensitat de pluja forta. A partir de migdia, primeres hores de la tarda la situació s’ha d’anar calmant a l’espera d’una baixa que es formarà enfront el litoral català que en els últims models sembla que afectaria més a la meitat sud de Catalunya i la Costa Brava, tot i que plouria, ho faria de forma més minsa. Però aquestes baixes tenen un moviment molt erràtic, per tant, haurem d’anar seguint la seva ubicació final.

Per tant, a gaudir aquest matí de la pluja i les tempestes, ens relaxem a la tarda, que demà potser tornarem a gaudir d’aigua.


Imatge del radar on s'aprecia una línia de precipitació que representa el front que està escombrant Catalunya d’oest a est, amb vents de sud que aporten humitat i originen una alteració marítima important.

Descàrregues elèctriques d’avui fins les 9:10 del matí.


2 comentaris:

Voi pa'llà ha dit...

Quants de litres portem fins ara?
Quina diada d'aigua.

Un petó onclu!!!

ricardsotazero ha dit...

Deunidó quina regada eh? a Barcelona han caigut entre 70 i 80 litres, ha sigut un no parar de ploure amb intensitat forta, sobretot de les 14,00h a les 17,00h.
Si no et fa res, agafo la foto del radar per fer una entrada al blog dels llampecs.Per fi ha plogut amb ganes a tota la costa nord, ja era hora; entre 25 i 35 litres