dilluns, 25 de gener del 2010

Entrada freda, però seca.


Malgrat els núvols i pluges que estem tenint avui, especialment pel centre i costa central de Catalunya, la tendència a partir de demà serà a tenir un cel seré però amb un ambient molt més fred sobretot de nit.

L’origen de tot plegat serà una massa freda provinent del nord que arrossega tot el fred acumulat a centreeuropa. Aquesta massa freda serà molt seca i, per tant, no es produiran precipitacions, més aviat al contrari, un cel ben seré on el vent de nord-est pot bufar amb ganes a l’Empordà i arribar, puntualment, a Tossa.

Les temperatures màximes no seran gaire diferents a les que tenim avui, només un parell de graus més baixes. I és que al estar ennuvolat la temperatura li costa pujar, malgrat tot, es notarà el fred ja que tot i no haver núvols i fer sol de cara a dimecres i dijous, les temperatures en prou feines pujaran dels 10ºC. Les mínimes són les que baixaran més, on podria glaçar dèbilment a la mateixa població i moderadament a l’interior la matinada de dijous.

Més enllà ja veurem com evoluciona tot plegat, ja que sembla que podríem estar davant les portes de diferents entrades fredes de l’interior d’Europa.

5 comentaris:

ricardsotazero ha dit...

Els mapes porten dies indican que tindrem les proximes dues setmanes entrada d'aire fred, la intensitat s'ha d'anar definintni però si fesim cas dels mapes a dues setmanes vista, una bona siberiana s'ens tiraria a sobre! Viam si aquesta es la bona, diuen que a la tercera va la vençuida!
De que parlo?
De neu a la costa es clar!!!!

manel ha dit...

averaa si nevaa perque aquii a vallmoll(tarragona)(177m) no va nevar!!!!!!!!!!!!! el dia 8 de gener,, peroo a salouu siii a laa platjaaaaa, i lametlla i l'hospitalet de linfantt i aquii noo i va star tot el dia ploven

PERQUEEE NO VA NEVAR AQUI I SI A LA PLATJA???????????

Voi pa'llà ha dit...

Ha primera hora del matí, s'han pogut apreciar un ruixat puntual en forma de neu, per la població. A dalt de Sant Grau, era una mica més accenptuat. Encara que en la població ha sigut quatre volves comptades.

Anònim ha dit...

Potser a Vallmoll no feia tanta humitat com a Salou (a pesar de que estiguessiu molls) i si no hi han humitats penso que no neva ni als terrats.

-Oliveta.

manel ha dit...

aqui a vallmoll sempre que plou hi ha bastanta o molta humitat,entre 85 i 96per cent, es que no va nevaa per la temperatura,(marcava 2,8) allavorss perk no va fer tan de fred com a salou si salou esta mes baix que vallmoll???