dijous, 7 de gener del 2010

La neu d'avui al Massís de ses Cadiretes (Tossa)

La pluja, el vent i la neu han arribat tal i com s'esperava. De bon matí la neu estava per sobre dels 500 metres i a partir de migdia ha començat a baixar ràpidament fins a situar-se entorn els 200 metres, puntualment per sota en les valls del Massís de ses Cadiretes i Vall de la Riera de Tossa. Fins les 20 hores, s'han recollit a Tossa 20 mm de precipitació.


A hores d'ara, continua nevant en tot el terme municipal de Tossa per sobre dels 150-200 metres, deixant un paisatge ben blanc per sobre dels 200 metres. A la zona de San Grau - Puig de ses Cadiretes, es poden acumular fàcilment 5 cms de neu. A hores d'ara, hi ha dificultat per passar el coll de Terra Negre per acumulació de neu a la calçada, tot i que ja s'està llençant neu i netejant la via. Pitjor està l'accès a Sant Grau, a partir de la cota 400 la carretera té un gruix important de neu i de ben segur que a hores d'ara és molt probable que sigui necessari l'ús de cadenes o anar amb 4x4.

S'espera que les precipitacions continuin al llarg de tota la nit i primeres hores de demà divendres. La cota de neu es mantindrà entorn els 200 metres, tot i que a partir de primeres hores de la matinada, la neu podrà baixar per sota d'aquesta cota i nevar a la mateixa població però en principi sense agafar al terra, a més, les precipitacions serien més febles i no tant continuades. A partir de migdia, no s'espera ni que nevi ni que plogui més.


Us deixo unes imatges d'aquesta tarda per Tossa.

Quan començava a nevar a la zona de Sant Grau entorn les 16:30 hores.





A la zona de Terra Negre (cota 250) la neu començava a cobrir la carretera i a formar plaques de gel entorn les 18 hores.




I així nevava a Sant Grau amb un fort vent de nord a primera hora de la tarda abans que la neu agafés al terra.



2 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Ostres. Felicitats Fran per la excel.lent previsió, per l'acurada i bona explicació de la situació atmosfèrica, per la confirmació de la neu en el moment que començava a caure i a més a més, la documentació videogràfica, es clar, perque no quedi cap dubte!

Un brindis de neu pols!. Avui si :)

Voi pa'llà ha dit...

Bona nit,

Acabo d'arribar de Sant Grau, hi ha una nevada d'uns 10 cm de neu al xalet de la caixa (okupes). He pujat amb 4x4.
Hi havia una retro i un camió senyal sal.
Des del km 5 de la GIP-6812 fins al xàlet de la caixa tota la carretera coberta amb gruixos de neu d'entre 5 i 10 cm.
Baixant cap a Tossa de la banda de mar, nevant moltíssim i acompanyada de un vent molt fort, encara que no agafa a terra.
En zones de Cala Salions (part alta), Torre Blanca, neu per alguns arbres.
A Terra Negra, dues llevaneus i una brigada de carreteres. Des del túnel fins la baixada de llagostera, acumulació de neu de gruixos de 2cm a uns 5 cm.
Atenció a les plaques de gel.
I atenció al vent, que cada vedada bufà més fort.