diumenge, 3 de gener del 2010

Tornada de vacances anunciant una potent entrada freda.


Després d’unes merescudes vacances per terres andaluses, tornem a la rutina del dia a dia amb un anunci que pot passar a la història com una de les onades de fred més fredes dels darrers anys. Ja abans de Nadal el fred es va implantar arreu de Catalunya amb glaçades fortes que varen arribar fins a la mateixa línia de la costa, a Tossa, per exemple, es va baixar per sota dels -2ºC i a la zona de San Eloy dels -6ºC. Aquesta onada de fred, si no canvia, pot superar aquests registres. Fins i tot, tot i que sembla que seria una irrupció de fred sec, i per tant la neu, novament, es quedaria lluny, tot i que encara queden dies.

Aquesta nova onada de fred arribaria amb els Reis d’Orient, qui sap, com l’any passat si finalment ens regalen una nevadeta per aquells que s’han portat bé, ja que el dia de reis, seria quan més probabilitat de precipitacions hi hauria amb l’arribada de la massa freda (la neu baixaria fins els 500 metres al llarg de la tarda i fins els 200 metres de cara al dia 7). Però encara queden dies i ja ho anirem seguint.

Pluges abans del fred.

Però abans del fred, el pas d’uns sistema frontal podrà portar-nos pluges a Tossa i en d’altres punts a partir de demà dilluns. A Tossa, seria el dimarts el dia que podia ploure més. Tot i que no s’esperen grans quantitats de pluja, podrem tornar a remullar les contrades tossenques. Les precipitacions desapareixerien al llarg del dimecres, deixant un temps mig ennuvolat amb possibilitat de ruixats durant les hores centrals del dia.

3 comentaris:

manel ha dit...

esperem que el dia 8 plogui perque a llavors aki a vallmoll nevaria al cap de 4 anys, i sino a esperar
vinga deuu

manel ha dit...

a tarragona ploura quan la cota estigui a 200 metres????

Anònim ha dit...

Tarragona m'esborrona i Constantí em fa patir