dilluns, 28 de juny del 2010

Primeres nits tropicals.

Avui hem tingut les primeres nits tropicals generalitzades en molts punts, recordeu que es considera nit tropical quan la temperatura mínima no baixa més enllà dels 20ºC.

Observant el mapa següent sobre les temperatures mínimes, podem observar com a la costa central y àrees properes les temperatures mínimes han estat per sobre dels 20ºC, en alguns punts, fins i tot, per sobre dels 21ºC. Avui, a més d’un, ja li haurà costat dormir.


Per altre banda, avui sembla que serà el dia on les tempestes poden ser més virulentes i fortes a punts de la meitat nord de Catalunya,amb algunes calamarsades incloses. Veurem com evoluciona el dia per la zona del Pirineu i altres punts de muntanya, fins i tot, es poden arribar a zones del prelitoral. A la costa, podrem veure bones encluses mirant cap a l’interior i al vespre, arribarien algunes desfetes de les nuvolades tempestuoses de l’interior.

1 comentari:

ricardsotazero ha dit...

Fins diumenge a Calella de palafrugell encara no haviem tingut cap nit tropical, però el que es a Barcelona, minimes de 22 i 23 uqe ja fan dormir malament!
Que no ens passi res.......