divendres, 17 de setembre de 2010

No s'acaba aquí.

Ahir parlàvem d’un canvi de temps important però amb l’incògnita que no es sabria on plouria amb més ganes. Aquesta vegada hem estat de sort i s’ha recollit a Tossa fins el moment 40 mm de pluja amb una intensitat màxima de 102 mm/h poc minuts després de les quatre de la matinada. Aquestes pluges han vingut acompanyades amb tempesta.

Si fem un cop d’ull a les següents captures del radar es pot apreciar el moment on a Tossa plovia amb més ganes, cal remarcar que a la zona de Barcelona s’han superat els 50 mm en molts indrets.


Les tempestes també han estat importants, no en el seu número, sinó en la seva sonoritat que han fet despertar a més d'un.


Però la situació no s’acaba aquí, la baixa que ja s’ubica al centre peninsular està començant a impulsar vents del sud que amb la bossa freda que deiem ahir ubicada més al sud està originant ara mateix convecció molt important al sud-est peninsular. Aquesta zona de convecció s’anirà desplaçant cap el nord degut al solc que fa impulsar una corrent de sud a nord i, per tant, desplaçar les zones actives cap a la nostra latitud. Aquesta zona més activa arribarà aquesta tarda on a la zona de Tarragona i Castelló s’esperen precipitacions intenses per desplaçar-se al llarg de la nit cap a Barcelona i Girona.


Així doncs, tot i que aquesta tarda tindrem un temps variable amb alguns ruixats, a partir d’aquesta nit les precipitacions poden tornar a afectar-nos i novament amb una certa intensitat. Estarem atents perquè es poden produir alguns aiguats a la zona de Tarragona i en aquells indrets, que com a Tossa, ja han recollit uns quants litres.

4 comentaris:

Manel ha dit...

akett copp lu fort a VALLMOLL(a14km de tarragona), el torrent de vallmoll porta aiguaa:O, i la carretera principal plee de fang:S, aa statt fortett lu de avuii:), 60litres

SelvadeTossa ha dit...

Felicitats als de Vallmoll dons! que aquest cop heu fet honor al vostre nom!

salutacions

SelvadeTossa ha dit...

Interessant q fins ahir les previsions (o millor dit imprevisions) de la majoria de mitjans apuntaven a que les plujes quasi no afectarien gens la costa gironina, que la majoria d'elles afectarien a l'interior de Catalunya. Ja em va extranyar que afirmessin això en ple mes de Setembre quan el mar està tant calent..

Què n'opineu vosaltres?

Jordi Pamplona ha dit...

Fran,
que no t'apiuntes a la trobada de Vic??

una abraçada!!