dilluns, 20 de setembre del 2010

Nova tongada de ruixats

Després de la pausa d’ahir diumenge, avui el la situació meteorològica ha tornat a estar marcada pel cel cobert i un ambient més fresc. A partir d’aquesta tarda i en especial al llarg de la nit, les precipitacions poden tornar a aparèixer per la nostra zona, atenció que poden tornar a ser d’una certa intensitat.

Si apreciem les següents imatges podem apreciar com les masses de núvols tornen a ser compactes arreu de la Península, especialment a la conca mediterrània, que al igual que divendres, creuaran Catalunya de sud a nord, carregades d’humitat amb un mar calent (entorn els 24ºC) i una petita bossa freda en el nord peninsular que originarà que es formin nuclis convectius potents que podrien originar algunes tempestes fortes.



Imatge del radar de l'AEMET on s'aprecia l'extensio de les precipitacions direcció cap a Catalunya


Imatge del satèl·lit meteosat de les 16 hores

Així doncs, a Tossa cal esperar una tarda molt ennuvolada que amb el pas de les hores es faran més compacte. A partir de darrera hora de la tarda, les precipitacions poden aparèixer a Tossa que durant la nit i matinada poden ser fortes. A partir de demà al migdia les precipitacions aniran desapareixent obrint-se clarianes.

Atenció, si ens afecta alguna tempesta forta, degut a la quantitat d’aigua acumulada de les tempestes de divendres, podem tenir alguna crescuda important de la riera.