dissabte, 9 d’octubre del 2010

ATENCIÓ

SITUACIÓ DE RISC

A partir d’aquesta nit i durant les properes hores la situació meteorològica es presenta perillosa arreu de Catalunya per la possibilitat d’aiguats molt importants.

Com ja dèiem fa un parell de dies, un front fred amb alts nivells d’inestabilitat ens podria portar una situació complexa a partir de la nit de dissabte a diumenge. Doncs a poques hores, la situació es confirma i, fins i tot, la llevantada posterior.

Què passarà o, millor dit, pot passar a Tossa? Estalviem explicacions i anem al gra.

Nit de dissabte a diumenge.

Precipitacions intenses, de caràcter tempestuós. Aquestes tempestes poden ser severes (acompanyades de fortes ràfegues de vent, calamarsa i, fins i tot, d’algun fenomen tornàdic, especialment al mar). Es pot acumular al llarg de la nit més de 80 mm amb intensitats que poden ser superiors als 2mm/min.

Diumenge.

Les precipitacions seran continuades i abundants. Durant el matí i la tarda-vespre poden ser intenses, novament amb tempestes. Es poden tornar acumular uns 60-80mm. És a dir, al llarg de tot el diumenge es poden recollir més de 100mm a Tossa.

Dilluns.

Temporal de llevant. Precipitacions continuades i persistents al llarg de tot el dia. Vent de l’est moderat amb cops forts. Temporal marítim amb onatge entre 3 i 4 metres a primera línia. Es poden acumular uns 50mm més.

Dimarts.

La baixa es retira cap al sud. Obertura de clarianes i dia per fer balanç.

ATENCIÓ

Estem parlant que es poden acumular a Tossa més de 150mm de pluja. Això es pot traduir en inundacions i, fins i tot, un desbordament de la riera de Tossa. Anirem seguint el temporal marítim dilluns i el cabal de la riera.

Molta precaució!