dijous, 7 d’octubre del 2010

Canvis importants: aigua, aigua i més aigua

Sincerament, no estava decidit a escriure avui un post al blog per la complexa situació meteorològica que s’espera, especialment, a partir de la nit de dissabte. Models en mà, la situació es presenta molt complicada, estem parlant de precipitacions fortes i continuades que podrien produir aiguats importants a molts indrets de Catalunya.

Els primers símptomes d’aquest canvi de temps ja el comencem a tenir a hores d’ara amb un augment de la nuvolositat degut a una primera baixa ubicada al mediterrani que està començant a impulsar vents humits i, per tant, facilitant la convecció.

Si apreciem l’imatge actual del satèl·lit meteosat (infraroig), apreciem la zona d’inestabilitat al mediterrani originada per aquesta petita baixa (entre Balears i Sardenya) i una baixa molt profunda a l’altàntic que serà l’origen principal de l’important canvi de temps.


Anem de parts. Al llarg de les hores, la nuvolositat ha d’anar en augment i tant demà divendres com dissabte s’espera un temps ennuvolat amb precipitacions dèbils i intermitents.

Serà la nit de dissabte a diumenge quan tindrem el canvi de temps més important. La profunda baixa de l’atlàntic impulsarà el seu front cap a nosaltres la nit de dissabte a diumenge que escombrarà Catalunya d’oest a est, amb ella, una important bossa freda en alçada que seria la que podria alimentar una baixa just davant la costa catalana portant-nos una important llevantada.

Així doncs, molta atenció a la situació que podem tenir aquest cap de setmana. La nit de dissabte a diumenge els ruixats i les tempestes poden ser fortes i intenses, fins i tot, amb algun fenomen violent. Després del pas d’aquest front, veurem com acaben d’encaixar les peces i on s’ubicaria finalment la baixa de cara a diumenge-dilluns.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Els afeccionats a la meteorologia i boletaires de mena estem expectants de tot això ;)