dijous, 10 de març de 2011

TEMPORAL DE LLEVANT A FINALS D’HIVERN

  • Per dissabte, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluja abundant i general, vent fort i temporal marítim.
  • Es podran acumular més de 100 mm (l/m2) en alguns punts del litoral i del prelitoral i les onades superaran els 2,5 metres d’alçada.

El ràpid pas d’una petita depressió encaixonada entre Catalunya i les Illes Balears donarà lloc a un temporal de llevant que dissabte afectarà Catalunya amb pluja abundant, vent fort i una notable alteració de l’estat de la mar.
Les precipitacions s’iniciaran divendres a la nit pel sud de Catalunya i s’estendran cap al nord amb el pas de les hores. Dissabte es faran generals, tot i que les més abundants i intenses cauran al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya. Localment, en aquestes zones es podran acumular més de 100 mm en tot l’episodi, sobretot a punts del quadrant nord-est. A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 cm per sobre dels 2.000 metres, i els 50 cm per sobre dels 2.300. Durant la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est. Diumenge les precipitacions
desapareixeran.

A banda, el vent de llevant i xaloc bufarà fort al litoral i prelitoral, i donarà lloc a un temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres d’alçada, sobretot a la meitat nord de la costa. Diumenge la situació marítima tendirà a millorar.

La predicció a mitjà termini indica un nou episodi de pluja a Catalunya de cara a dilluns vinent.

Més informació a www.meteo.cat