dijous, 16 de juny del 2011

El núvol de cendres del volcà xilè podria fer la volta al món

El director del Servei Nacional de Geologia i Mineria de Xile, Enrique Valdivieso, afirma que les cendres es desplacen ràpidament i podrien arribar a fer la volta al món. A més, afegeix que no sap fins quan es podrà tornar a la situació de normalitat pel trànsit aeri.




Enrique Valdivieso ha afirmat que el núvol de cendres es desplaça ràpidament i que podria arribar a fer la volta al món en poc temps. Les cendres ja han arribat a Austràlia i a Nova Zelanda on s'ha vist afectat el trànsit aeri.

El director també ha manifestat que encara no se sap quan es podrà restablir la normalitat del trànsit aeri, però que les últimes dades manifesten una pèrdua d'estabilitat en el volcà a causa dels diversos sismes que assolen la zona. Ha afegit que els desplaçats que resideixen a prop de la zona al volcà no podran tornar a casa seva fins que no en disminueixi l'activitat.

El volcà, que ha afectat notablement els països veïns, ja ha devastat Villa la Angostura, a l'Argentina, un dels destins turístics més destacats que està a punt de declarar-se zona de desastre per culpa dels efectes de les cendres.

Paral·lelament, aerolínies brasileres normalitzen els vols cap a Buenos Aires i Montevideo després que se n'han obert els aeroports. A més, les Forces Aèries de Brasil han declarat que les cendres del volcà han perdut intensitat en la seva zona i que no perjudiquen les operadores aèries.

De la mateixa manera, les companyies que operen des de Barajas cap a aquests països esperen que es normalitzi la situació i es recuperin els horaris habituals