dissabte, 20 d’agost del 2011

CALOR!!!!!!!!!!!!!!!

S’estava anunciant des de feia dies. Ja el Juliol es recordava, degut a les temperatures inusualment baixes, que l’estiu no havia acabat i que l’agost seria llarg, i per a molts, ja s’està fent massa llarg.

Aquest cap de setmana ens trobem amb el primer cap de setmana d’estiu (i som ja dia 20 d’agost), amb temperatures molt càlides. Avui les màximes han superat lleument els 40ºC en diverses zones de Lleida i els 35ºC en gairebé tot l’interior de Catalunya. Demà diumenge, encara farà més calor, les temperatures podran pujar 1,2 i fins i tot, 3ºC més que avui! Especialment a l’interior de Girona i la Plana de Lleida.

No patiu! Dilluns, la bombolla càlida africana ja es retira cap a l’est i les temperatures baixaran i de quina forma en indrets de l’interior peninsular, les tempestes d’avui per aquelles zones són l’exemple clar de canvi.

Els mapes següents ho diuen tot.

Temperatures màximes registrades avui a Catalunya, a Tossa s'han superat els 29ºC a l'ombra i a 100 metres de a platja.


Temperatures màximes previstes per demà diumenge segons AEMET (model HIRLAM).

Temperatures màximes previstes segons SMC (model MM5) per demà al migdia, mapes de les 12 i les 15 hores.


Els dos següents mapes indiquen les temperatures màximes, les d'ahir dissabte 20 i les previstes pel dilluns 22. S'aprecia com les temperatures màximes a l'interior peninsular de cara a dilluns seran gairebé 8-10ºC més baixes

Dissabte 20 d'agost.


Dilluns 22 d'agost.