dijous, 18 d’agost del 2011

LA CALOR JA HA ARRIBAT

A Tossa, aquests dies les temperatures s'apropen als 30ºC a l'ombra i les mínimes no baixen dels 20ºC-21ºC.
A més, no ha plogut el que portem del mes d'Agost, i la sequedat del terreny origina que tinguem un alt risc d'incendi.

Setmana de calor intensa

Fins a l'inici de la setmana vinent es mantindrà l'ambient molt calorós arreu del país, amb una temperatura màxima que tocarà sostre el proper dissabte

La predicció indica que la resta de la setmana vindrà marcada per la calor arreu de Catalunya, amb uns valors de la temperatura màxima que el proper dissabte tocaran sostre, quan és possible que superin els percentil 98 de les temperatures màximes de l’estiu (temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d’una sèrie de 30 anys).
Ahir dimarts la temperatura màxima ja es va enfilar força arreu del país amb valors que a Ponent i al Prepirineu Occidental ja van superar els 35 ºC, com és el cas de les següents Estacions Meteorològiques Automàtiques (EMA) del Servei Meteorològic de Catalunya:
Estació
Comarca
Tmax 16/08/2011 (ºC)
Alcarràs
Segrià
37,1
Seròs
Segrià
36,7
Sant Romà d'Abella
Pallars Jussà
36,0
Tornabous
Urgell
35,9
Vallfogona de Balaguer
Noguera
35,6
la Pobla de Segur
Pallars Jussà
35,3
Lleida - la Bordeta
Segrià
35,3
Oliana
Alt Urgell
35,2
Torres de Segre
Segrià
35,1
En el següent mapa es pot observar gràficament els valors de les temperatures màximes d’ahir en el conjunt de Catalunya.

Avui els valors de la temperatura màxima a primera hora de la tarda es mantindran semblants als d’ahir o que fins i tot seran lleugerament superiors en alguns punts de l’interior del país. El vent bufarà de component sud i est i això farà que al litoral la sensació de xafogor continuï molt acusada.
De cara a la resta de la setmana la previsió indica que es mantindrà una situació molt semblant a la ahir i avui, tot i que demà dijous el pas de núvols alts i mitjans durant les hores centrals del dia mantindran a ratlla la temperatura màxima a tot el país. Malgrat tot, divendres ja s’imposarà el sol arreu i la temperatura màxima continuarà el seu ascens que tocarà sostre de cara a dissabte. A partir de diumenge començarà a baixar lleugerament la temperatura, tot i que es mantindrà la calor de ple estiu.
Per a més informació, www.meteo.cat.