diumenge, 13 de novembre del 2011

Nova tongada de pluges de cara a dimarts.

A partir de dimarts una nova tongada de pluges ens afectarà. El seu origen una nova baixa mediterrània que ens injectarà vent de llevant i, per tant, aigua. Ho haurem d’anar seguint ja que aquestes situacions solen portar precipitacions persistents i no s’ha de descartar que es tornin a acumular grans quantitats de precipitació.

Si apreciem la seqüència dels següents mapes podem apreciar com es forma una baixa a la zona de l’Estret de Gibraltar i aquesta es va aprofundint mentre va desplaçant-se cap al nord recorrent tota la costa mediterrània espanyola fins a ubicar-se just enfront de la costa catalana.

Situació esperada per demà dilluns a les 12 hores amb la baixa formant-se entre Algèria i Almeria-Múrcia.

Situació esperada per dimarts 15 a les 12 hores amb la baixa ben formada davant la costa catalana injectant vent de llevant.

Situació esperada per dimecres 16 a les 12 hores amb la baixa retirant-se poc a poc cap a l'est però encara aportant vent de llevant.

Amb aquesta evolució, les pluges continuades i persistents serien noticia tot el dia de dimarts i dimecres, especialment a la zona de Girona. Seguirem la seva evolució i estarem atents. Cal recordar que el terreny està tot molt humit. A Tossa s’han acumulat des de l’episodi de pluges d’Octubre que es van acumular un total de 194 litres i la de la setmana passada acumulant 90 litres més. En total, 284 litres!