divendres, 6 de juny del 2008

On és l'estiu?

Tot i que semblava fa uns dies que per fi vindria l’estiu a partir de dissabte, els models dels darrers dies ens indica que encara haurem d’esperar una miqueta més, i és que la ubicació d’una petita bossa d’aire fred en alçada, ens originarà tempestes de tarda en la zona interior de Catalunya que afectarien el litoral de cara al vespre.

Ahir i aquesta matinada, ja varem tenir moviment a Tossa. El pas d’una línia d’inestabilitat amb l’entrada d’aire fred en alçada, va originar, un dia més, la formació de nuclis convectius que van descarregar de forma general i generosa en gran part del meitat nord, especialment, el litoral i prelitoral barceloní. El moviment d’aquetes masses de núvols cap al NE, va fer arribar a Tossa la pluja que va deixar un total de 10 litres.

Per avui divendres, encara s’espera que les precipitacions ens puguin afectar de cara a la tarda vespre i, que al igual que ahir, puguin durar fins ben entrada la matinada. El cap de setmana, seria un dia semblant al d’avui, on tot i aixecar-nos amb sol, a la tarda les nuvolades podrien fer acte de presència i tornar-nos a remullar el territori, sobretot de cara a dissabte, que seria el dia més inestable i amb creixement de nuvolades més generalitzat i pluges més generoses.

En aquesta època de l’any, és com la loteria, tan ens pot arribar un ruixat i descarregar a Tossa, com passar-nos lliscant i descarregar a Lloret o Sant Feliu.
Com sempre, us deixo una sèrie de links perquè pugueu anar seguint la situació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona Tarda, MeteoTossa.

Quin pronòstic tindrem per diumenge al mati. Es farà la sardinada o s'haurà de suspendrer altra vegada?
Au salut

staplehead ha dit...

Coneixes El tiempo.es? En un sol cop d'ull tens la informació ràpida i amb un agradable aspecte visual. Et recomano que ho miris.