dissabte, 2 de maig del 2009

Nit ventada.

Si la nit de dijous a divendres va venir marcada per la pluja (en total 5,6 mm), aquesta nit passada ha vingut marcada pel fort vent de tramuntana que ha superat els 70 km/h. L’origen d’aquesta ventada ve donada per la presència d’un rosari de baixes pressions a l’Europa de l’est i terres balcàniques i l’arribada d’altres pressions a la península. Entre mig ha deixat un passadís de vents de nord, amb un gradient baromètric prou important com perquè aquesta diferència de pressió hagi originat una nit ventada.


Sempre diem que com més juntes estan les línies de pressió (isòbares) representa que més fort és el vent, si observem el mapa següent podem apreciar com a Catalunya trobem que aquestes línies isòbares estan bastant juntes, per tant, aquí tenim l’origen del vent d’aquesta nit.

Temps assolellat i calorós

Tot i la pluja d’ahir i el vent d’aquesta nit, el temps per aquest cap de setmana es presenta excel·lent pels amants del bon temps i fantàstic per la setmana vinent pels amants de la caloreta, i es que tot sembla indicar, que per mitjans de la setmana vinent, podríem arribar els 25ºC a Tossa sempre amb el permís de la marinada diürna.

No obstant, ja avui dissabte i demà diumenge la temperatura màxima a Tossa superarà fàcilment els 20ºC i de ben segur, que més d’un aprofitarà per fer el primer bany de la temporada tot i que la temperatura de l’aigua del mar en prou feines arriba els 15ºC, per tant, tot i la caloreta amb els 15ºC de l’aigua del mar, un s’ho haurà de pensar si fer el primer bany o esperar a que l’aigua pugi de temperatura, malgrat això, a gaudir d’aquests dies de bonança que de ben segur que aquest mes de Maig ens depara alguna sorpresa en forma de pluja.