dijous, 14 de maig del 2009

Torna l’hivern.

El pas d’un front fred avui dijous associada a una baixa que bascularà per la zona de França, ens portarà una jornada marcada pels núvols, les precipitacions i les tempestes, especialment, a la meitat nord de Catalunya. 

Així doncs, el temps esperat per avui dijous a Tossa serà d’un dia amb cel cobert, ja amb possibilitat d’alguns plugims durant el matí. A partir de migdia, les precipitacions es farien més continuades i persistents, i és que a partir de llavors, les precipitacions s’intesificaran en tota la zona del nord-est i, per tant, per la nostra zona. És molt probable que les precipitacions a la tarda siguin en forma de tempesta, localment amb calamarsa i de forta intensitat. Atenció, doncs, a rireres i torrents, especialment de la zona del Maresme, però no és impossible que a Tossa pugui baixar la riera amb alegria, per tant, precaució. Aquesta situació, anirà remitint durant la matinada de divendres, però a la tarda es podria tornar a repetir alguns fenòmens tempestuosos. Les temperatures seran clarament més baixes amb una màxima que li costarà passar dels 15-16ºC i és que, fins i tot, la neu apareixerà al Pirineu per sobre d’uns 1400 metres la matinada de divendres. Sembla que pel cap de setmana, faria bon temps. 

En resum, atenció a partir de migdia de la possibilitat d’alguna tempesta forta i acompanyada de calamarsa. Serà un bon dia per fer un seguiment meteorològic minut a minut.