dimarts, 16 de juny del 2009

Primera nit tropical


Avui, hem tingut la primera nit tropical a Tossa, és a dir, ha estat la primera nit de la temporada que la temperatura mínima no ha baixat dels 20ºC, i és que amb prou feines ha baixat dels 24ºC (23,8ºC de mínima).

De ben segur que a més d'un li ha costat dormir avui. Sort que el vent ha bufat tota la nit i a les zones de corrent es feia agradable estar ja que es "refrigerava" el cos i, a més, ha fet que no hi hagués molta humitat (entorn el 65%) i que no es disparés la xafogor.

Cal recordar, que la combinació de la temperatura i una elevada humitat origina en el cos humà una temperatura de xafogor que és molt més elevada que la temperatura ambiental. A continuació, podem apreciar en la següent taula quina és la temperatura de xafogor amb una certa temperatura i una certa humitat. Per exemple, agafant la temperatura (24ºC) i humitat (65%) que teníem aquesta nit, l'índex de xafogor era de 29ºC! Aquesta era la temperatura que notava el nostre cos.
Malauradament, els ruixats continuen sense arribar i no sembla que ho hagin de fer tot i que avui s'espera un dia mogut amb tempesta, alguna d'elles fortes, en molts punts interiors de Catalunya i també de la resta d'Espanya. Nosaltres continuarem esperant la pluja que ja demana el bosc a crits.

1 comentari:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Pués aqui a Barcelona, Fran, ja portem unes quantes nits tropicals, ademés fa molta xafogor, ara ja fins finals d´Agost o Septembre, no tornerem a tindre sarau, ara ve aquell temps tan pesat, sobre tot aqui a Barcelona, nomess´esta una miva bé, alguns dies a la vora del mar, si ja brissa.
Salutcions