divendres, 24 de juliol del 2009

Onada d'incendis (situació actual)

Ja es portava temps anunciant la situació de risc d’incendis que tindríem aquest estiu i que continuarem tenint, augmentant fins i tot la setmana vinent, ja que la situació de temperatures elevades s’ha de mantenir ben bé tot el que queda de Juliol, malgrat tot, aquest cap de setmana tindrem una petita treva per tornar a remuntar la calor a partir de dimarts, tot i que ni de bon tros s’arribaran els valors d’ahir, on la línia dels 38ºC les varen passar la majoria de les poblacions i, fins i tot, dels 40ºC. A Tossa, va ser un dels indrets amb més “fresca” amb una temperatura màxima de 32ºC.

Però la noticia, més que la calor, són els incendis que encara cremen arreu del país, especialment a la seva meitat est. Fins ara, les províncies espanyoles més afectades pels incendis són Terol, Conca, Almeria i Tarragona. En el mapa següent, podem apreciar la situació d’aquest matí amb els incendis més importants que afecten bona part d’Espanya.

En els mapes següents, podem apreciar com el risc d’incendi a la zona de Tossa és molt alt i, fins i tot, està activat el Pla Alfa en nivell 3 prohibint els accessos al Massís de ses Cadiretes.