dimarts, 14 de juliol del 2009

Xafogor a la costa, tempestes al Pirineu i Pla Alfa contra incendis activat..

Avui dimarts continuarà l’ambient d’estiu a la costa i, per tant, a Tossa. Un estiu caracteritzat per la manca de pluges, altes temperatures i una xafogor marcada que es manifesta en forma de boires altes enganxades a les muntanyes aquests darrers dies. Aquesta situació durarà els següents dies i, fins i tot, amb més calor encara, amb unes temperatures que podran rondar els 28-30ºC a Tossa.

Tempestes fortes al Pirineu Occidental

En canvi, avui s’espera un temps completament diferent en zones del Pirineu, especialment el més Occidental, ja que s’esperen tempestes localment fortes en tota la zona del Pirineu d’Aragó i de Lleida, estenent-se a altres indrets però sempre lluny de la nostra zona.

Pla Alfa activat per Risc d'Incendi Forestal.

Atenció, al risc d’incendis forestal, la nostra zona té ja un risc alt d’incendi i, a més, la comarca de La Selva està en nivell 1 del Pla Alfa i el Baix Empordà en nivell 2, és a dir, ja es comença a realitzar un control de columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals, s’identifica l'autor del foc i es fa apagar, excepte les autoritzacions excepcionals. Control de llocs predeterminats d'especial risc. Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats. Control d'abocadors predeterminats.
Per tant, molta precaució.