dimarts, 24 de novembre del 2009

Esperant l’hivern.

Aquesta setmana es presenta de treva i és que sembla que amb l’arribada de l’hivern meteorològic les temperatures començarien una davallada important i situaria el mercuri en els termòmetres per la banda baixa.

La culpa d’això ho té una bossa freda d’origen polar que els models ja porten dies indicant que es despenjaria i ens afectaria a partir de finals de mes, amb vent de nord i potser alguns ruixats. Els 20ºC que podem enregistrar aquesta setmana es quedaries una mica més curts per la setmana vinent, amb màximes d’hivern, és a dir, amb prou feines passarien dels 12-14ºC tot depenent del vent i l’insolació. Encara queda una setmana per poder intentar precisar, però si està clar que aquest novembre inusualment càlid es quedarà enrere i el mes de desembre sembla que serà més mogudet i més hivernal.

Ho continuarem seguint...

Model GFS. Temperatura esperada a 850 hPa (a uns 1500 metres d'alçada) on l'isoterma de 0ºC passa per sobre de Barcelona i la -1ºC per sobre de Tossa. Per fer-nos una idea, avui tenim la de +10ºC (tindrem 10 ºC de diferència).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

el desembre sera mes fred del normal?

Ricard ha dit...

Els models fa varis dies qe indiquen baixada important a partir del dilluns 30; fins ahir semblava que podriem tenir una baixa al sud de França que podria portar aigua, però avui sembla que aquesta posibilitat ja no es tan clara!
Viam si arriva el fred d'un cooooop!!!