dimecres, 11 de novembre del 2009

Potent "mànega" entre Barcelona i Mallorca.

Aquest cap de fibló es va veure tot just fa un mes (10/10/2009) durant una regata de Barcelona a Port de Sóller (Mallorca)

2 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Bona foto... Pero el que realment m'agradaria seria poder veure una filmació d'un tornado o d'una mànega feta desde dins. Estic tip de veure "caçadors de tornados" que els persegueixen amb el cotxe i els van filman pero sempre separats uns centenars de metres..

Realment tant perillós seria ficars-hi a dins? Una persona ben agafada a una estructura pesada i ben protegida amb casc o el que fés falta.. Quan tindrem una filmació feta desde dins d'una mànega o un tornado!? a més a més les televisions segur que pagarien una bona quantitat de diners per l'espectacle. No?

Abans d'ahir vaig somniar que jo estava agafat a un arbre i un tornado se'm portava volant a mi i a l'arbre.. Pero es clar, només era un somni.

Salutacions

SelvadeTossa ha dit...

Bé, retiro una mica lo dit perque veig que algunes filmacions si que s'hi han pero de qualitat bastant minsa o bé de tornados segurament no molt potents.. Possiblement algunes de les més ben aconseguides siguin els links d'aquí sota. En la primera, feta al més de Juny als EUA trobo interesant el fet de que al principi del video també s'enfoca la base del núvol i s'aprecia la rotació desde sota, així com la intensa foscor que comporta el fenòmen. En la segona filmació, feta a Polonia resulta ben palesa la intensitat del vent, que arrenca una conífera en un instant, inclinantse cap endins del tornado.

http://www.youtube.com/watch?v=3Qu9wR03GVA

http://www.youtube.com/watch?v=shREKK6nTy0