dimarts, 8 de desembre del 2009

Canvi d’aires pel cap de setmana.


Els diferents models porten dies indicant un canvi de temps important pel cap de setmana, un canvi de temps que vindria marcat per una baixada important de les temperatures i, potser, amb nevades a cotes baixes.

Encara queden dies i si la baixada de temperatures sembla cada vegada més clara, no ho és tant si aquesta vindria acompanyada de precipitacions i, per tant, amb neu a cotes baixes. L’origen d’aquest canvi de temps ho té la basculació de l’anticicló cap al nord, cap al Regne Unit allargant-se relativament cap a centre-europa que originarà un passadís provinent de la mateixa Rússia, més conegut meteorològicament com una invasió d’aire siberià. Aquest aire, que és el més fred que ens pot afectar a casa nostra, ens arribaria de cara a dissabte a darrera hora i ens afectaria plenament diumenge, a més, mirant els models d’avui, aquest aire fred vindria acompanyat d’un flux de vent de llevant que aportaria humitat a la meitat est i, per tant, precipitacions. Si aquesta combinació es confirmés podríem tenir fred i precipitacions que serien de neu en cotes baixes.

Ho anirem seguint els següents dies.


Model GFS. Temperatura a 850 hPa i Pressió en superfícies esperada per diumenge a les 12 hores.

2 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Esperarem amb atenció a veura com arriba tot plegat, la setmana que bé tenim tota la setmana de vacançes, a veura que podrem disfrutar !!!!

Salutacions

Anònim ha dit...

a tarragona tambe fara tan de fred sok el k preguntava si faria fred i veig que si.
si plou pel mati com que estarem a negatiu nevara por fin
al meu poble estem a uns 200 metres daltitud Vallmoll