dilluns, 18 de gener del 2010

Dies ennuvolats esperant més pluja.

Aquest cap de setmana ha estat marcat pels núvols i alguns plugims aïllats i dèbils. Aquest temps, continuarà els següents dies i, per, tan, el cel continuarà cobert i amb precipitacions que, això sí, seran dèbils i intermitents. Un temps més propi de l'atlàntic, amb dies humits i pluja fina, conegut en zones del nord del país (Cantabria, Galícia, Astúries...) com a 'xirimiri' o 'calabobos'.

Pronòstic pel Pelegrí.

Malgrat aquests plugims esperats, especialment, per dempa dimarts, la gent a Tossa espera saber quin temps és el que pot fer de cara dimecres i dijous, quan la vila de Tossa va en pelegrinatge fins a Santa Coloma de Farners per renovar el vot del segle XV.

Doncs malgrat aquests dies de cel cobert i plugims sembla que el temps milloraria, però dimecres és molt probable que hi hagin ruixats dispersos durant les hores centrals del dia, especialmente pel nord-est, es a dir, per la zona de Santa Coloma de Farners és més que probable que descarreguin alguns ruixats degut a la convecció que pot haver-hi per la zona del Montseny - Plana de la Selva.
Dijous, no s'esperen precipitacions amb resta de núvols al matí, el temps quedaria assolellat amb algunes nuvolades al migdia i arribada de núvols alts al vespre. Les temperatures serien normals per l'epoca, tot i que no s'esperen glaçades, amb mínimes entorn els 5ºC i màximes que no passarien dels 14ºC.

Demà ho afinarem millor, almenys, ho intentarem.

3 comentaris:

manel ha dit...

haa començatt a plouree per alla a les 2 i no ha parat de plouree peroo es plujaa moltt finaaa
i pkk no sur al radar??

Anònim ha dit...

Es que quan es tant fina em penso que no surt pas als radars, com la boira..

radaRadar capicua

meteotossa ha dit...

Manel,

el radar capta la precipitació a 1000 metres d'alçada, aquesta pluja precipitava per sota dels 1000 metres, per tant, el radar no ho capta perquè la reflectivitat qye veia a 1000 metres d'alçada no hi havia pluja.