dijous, 11 de febrer del 2010

Tremolant de fred

Després de l’episodi de pluges de dilluns i dimarts amb nevadeta anecdòtica inclosa a darrera hora del temporal de pluges per sobre dels 200 metres que va enfarinar lleugerament els cims de l’Ardenya-Cadiretes, és noticia el fred rigorós que afecta tota la meitat nord de la Península i, especialment, Catalunya.

A hores d’ara, està glaçant en tot l’interior a excepció on fa vent i a Tossa amb prou feines passem d’1ºC. Aquesta situació de fred s’ha d’accentuar i continuar tot el que resta de setmana, amb unes màximes que no passaran dels 6-7ºC i unes mínimes que poden arribat als -3ºC a la mateixa platja i als -7ºC a l’interior (Vall de la Riera de Tossa).

Fins i tot, de cara al cap de setmana, degut a unes àrees d’inestabilitat poden reaparèixer els ruixats que serien de neu fins a nivell de mar. Això sí, no sembla que hagin de ser nevades importants, serien ruixats anecdòtics que com a molt enfarinarien teulades, platges i vegetació. Encara queden dies per afinar aquesta situació de ruixats de neu pel cap de setmana però el fred és segur que continuarà fins dilluns quan el pas d’una baixa càlida aporti precipitacions i ens faci canviar de situació sinòptica de nord (la que tenim actualment) cap a sud-oest.

Ho anirem seguint.

2 comentaris:

manel ha dit...

a vallmoll tambe pot ploure el dissabte??

Anònim ha dit...

La yuxtaposició dels models sinòptics fets per diverses agències de meteorologia així com les previsións fetes per meteorolòlegs independents pero que treballen en xarxa, després de fer el filtratge de dades útils i descartar les que no útils gràcies al programa informàtic Ipsilon indiquen que a Vallmoll i poblets més propers el dissabte farà fred.