dissabte, 12 de juny del 2010

S’aproximen dies de tardor

A partir de demà diumenge, degut a la formació d’una baixa al sud peninsular i l’arribada d’una important bossa freda pel nord, originarà que el temps es torni tapat, fred i tempestuós.

La irrupció d’una bossa freda provinent del nord reactivarà la baixa que està portant inestabilitat en zones de muntanya de l’interior peninsular. Aquesta important bossa freda, anirà aproximant-se i endinsant-se pel nord peninsular a partir de demà, no cal dir, que aquesta massa d’aire fred ve acompanya de fronts que toparà directament amb la zona d’inestabilitat que tenim actualment. Serà dilluns, el dia on els ruixats i les tempestes poden ser fortes i severes. I atenció a la baixada de les temperatures, fins i tot, la cota de neu baixarà per sota dels 2000 metres al Pirineu de cara a dilluns i dimarts.

Així doncs, pels propers dies cal esperar el següent.

Diumenge 13: matí assolellat, però a partir de migdia el cel s’anirà tapant tot i que en principi no ha de ploure, no es descarta alguna gotellada al vespre. On sí hi hauran ruixats serà a l’interior, que serien de caràcter tempestuós.

Dilluns 14: la bossa freda es llença al damunt i reactivarà la inestabilitat a la vegada que les temperatures començaran la seva caiguda lliure. El creixement de nuvolades serà continu arreu de Catalunya, en molts indrets, especialment de l’interior de Girona, Barcelona i zones de muntanya poden haver-hi tempestes que poden ser fortes, amb fort aparell elèctric i acompanyades de calamarsa. La cota de neu baixarà fins els 2000 metres al Pirineu de cara a darrera hora. A Tossa s’espera que plogui durant la segona meitat del dia amb alguna tempesta i fent-se més intenses durant la nit.

Dimarts 15: serà durant la matinada quan s’esperen que les tempestes siguin més severes, especialment al litoral entre Barcelona i Tarragona on no es descarta, fins i tot, algun fenomen tornàdic enfront la costa. A Tossa, s’espera que plogui durant tota la matinada i primera hora del matí, durant les hores centrals del dia aclarirà per repetir-se, amb menys probabilitat, algun nou ruixat a darrera hora de la tarda. La neu al Pirineu estarà per sota dels 2000 metres, durant la matinada, és molt probable veure nevar a cotes de només 1600 metres. No cal dir, que les temperatures seran més baixes i ens semblarà que som més a finals de Març principis d’Abril que en ple mes de Juny.

Dimecres 16: El temps s’anirà estabilitzant tot i que encara es podran repetir alguns nuclis tempestuosos de tarda a l’interior. A partir de dijous, el sol s’imposaria arreu i les temperatures començarien a pujar.


Mapa pronosticat per dilluns a les 18 hores on s'aprecia la bossa freda a 500hPa entrant pel nord peninsular.